Utilizamos cookies, propias y de terceros, para ofrecer nuestros servicios y recoger información estadística. Al acceder a este dominio está aceptando su instalación y uso en los términos de nuestra política de privacidad.
Aceptar

43 establiments, 40 de tapes i 3 de còctels, participen al V Tarragona dTapes que enguany se celebrarà del 25 d’abril al 12 de maig. Repartits entre les tres zones habituals —Part Alta, centre i Serrallo— els locals participants ha hagut de competir de valent per fer-se un lloc en la cinquenà edició d’aquest esdeveniment pioner.

“Fins a 200 tapes han estat les candidates a formar part del dTapes d’enguany”, explica el president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló, “n’hem escollit 40 amb l’ajuda d’un cuiner que ens ha acompanyat a tastar-les”.

Com a novetat l’epicentre del concurs serà el mercat central que, a banda d’acollir la part logística, llançarà la promoció tapa sinpa. Aquesta consisteix en regalar vals de tapes gratis a tots els clients del mercat.

Un altre element diferenciador d’altres edicions és la nova aplicació per telèfons mòbils que treu el dTapes. L’APP facilitarà totes les dades que ja apareixen al tapòdrom —característiques de la tapa, adreça i horari del local— i, a més a més, inclourà la opció de com arribar-hi des de la teva ubicació. També servirà perquè els usuaris opinin sobre les tapes i marquin les que considerin millors. A banda, tots aquells que es descarreguin l’aplicació del dTapes, participaran en els sortejos de 10 IPADs minis a partir del 23 d’abril.

 

 

Referenciahttp://www.noticiestgn.cat/2013/04/16/nova-aplicacio-del-tarragona-dtapes/

 

Tarragona ultima los preparativos para el dTapes, que este año alcanza su quinta edición y que comenzará el jueves de la próxima semana, 25 de abril, y terminará el domingo 12 de mayo. Una vez más, los 40 establecimientos que participan en la modalidad normal ofrecerán tapa y bebida por 2,5€ –otros tres locales ofrecen ‘tapaNuit’ por 3,5€–.

La gran novedad de este año es la aplicación para teléfonos móviles –Android y iPhone–, desarrollada por la empresa W3IS2 y en la que aparecen detalladas las explicaciones y fotografías de las 43 tapas, así como su localización en el mapa. Además, se podrá marcar cada una de ellas como ‘probada’, ‘me gusta’ o ‘favorita’. Las dos primeras funciones serán para propia información del usuario, pero marcar una tapa como favorita tendrá consecuencias más allá: servirán para confeccionar las rutas de las mejores tapas, disponibles en otro apartado de la propia aplicación.

Habrá una ruta por barrio (‘Estrella Serrallo’, ‘Estrella centre’ y ‘Estrella Part Alta’, donde aparecerán en el mapa las seis tapas con más votos favoritos de cada zona) y una general, ‘Estrella 2013’, con las 18 tapas más votadas de la ciudad. Esas cuatro rutas serán obviamente cambiarán en función de los votos.

Mediante la aplicación se podrá también participar, durante los diez primeros días del certamen, en el sorteo diario de un ‘iPad mini’. Para hacerlo, habrá que compartir la aplicación –desde el escritorio de la misma– en Facebook y Twitter; cuantas más veces se comparta, más opciones de tener premio.

Hacia las 220.000 tapas

En total, pues, 43 restauradores optan a suceder a L’Onada como ganador de la Forquilla d’Or –premio absoluto a mejor tapa–, o a alguno de los tres premios de ‘Forquilla de Plata’ –mejor tapa de cada zona–. Los premiados se eligen mediante votación popular, rellenando el formulario incluido en el tapódromo –folleto con todas las tapas, a la venta en el Mercat Central  por 1,50€– y entregándolo en el propio Mercat antes del 14 de mayo. Podrán votar quienes hayan probado al menos 15 tapas.

Durante 18 días, esos 43 locales vivirán una frenética actividad. Aunque no quería aventurar cifras, a Albert Abelló, presidente de la Cambra de Comerç –organizadora del certamen–, se le escapó durante la rueda de prensa de ayer que el total de degustaciones podría rondar las 220.000, y añadió: «En ninguna de las 50 rutas de tapas que hay en Catalunya llegan a pasar 9.000 personas por un solo local, como sucedió en algunos de Tarragona durante el dTapes del año pasado».

Aun así, Abelló insistió en que «lo que prima es la calidad. Nos obsesiona». No en vano, las 43 tapas del programa han sido seleccionadas de entre las más de 200 que llegaron a presentarse.

 

La cinquena edició de la ruta gastronòmica "Tarragona dtapes" serà més interactiva que mai. El certamen arrencarà el proper 25 d'abril i durarà fins el 16 de maig i, al marge de degustar les 40 tapes seleccionades, per primer cop, els usuaris podran ser molt més partícips gràcies a la nova aplicació per a telèfon mòbil dissenyada per l'empresa tarragonina W3IS2, des de la qual tindran accés i nombrosa informació sobre tots els bars i restaurants que enguany participen en l'esdeveniment organitzat per la Cambra de Comerç de Tarragona. A través d'aquesta app, totalment gratuïta, també es podrà portar un recompte personal de totes les tapes ja degustades, i fins i tot, es podrà fer una selecció de les millors creacions culinàries en funció de la zona.

circdetarragonadTapesDurant els primers 10 dies del "Tarragona dtapes", entre tots els que es descarreguin l'app i ho comparteixin a les xarxes socials se sortejarà un Ipad mini. Tot i que el web continuarà operatiu (www.dtapes.com), des de la Cambra s'ha fet especial èmfasi en la nova app.

 

Technodac - Circ de Tarragona - Tarragona dTapes

 

La ruta gastronòmica tornarà a centrar-se en tres zones de la ciutat: Part Alta, amb 19 restaurants; el centre, amb 12,; i el Serrallo, també amb 12. En total, 40 establiments que han superat el procés de selecció dirigit per un xef de prestigi. També hi haurà tres tapa nuit, amb còctels. El president de la Cambra, Albert Abelló, ha tornat a posar èmfasi en que la prioritat és la qualitat i per això no s'ha atrevit a fer una previsió del número de tapes que se serviran. En ser preguntat, però, ha manifestat que "al voltant de les 220.000" durant els 17 dies que dura el certamen gastronòmic.

El preu serà el de sempre: 2,5 euros (tapa+beguda), mentre que el tapòdrom seguirà costant 1,5 euros. També hi haurà premis al tapejador d'Or per tots aquells que assaboreixin la quarantena de tapes. Per als establiments, la Forquilla d'Or premiarà la millor tapa.  Els paradistes del mercat central també obsequiaran els seus clients amb tiquets "simpa", és a dir, que es podran bescanviar en els establiments participants sense haver de pagar res.

La presentació del Tarragona dtapes tindrà lloc el dijous 18 d'abril, a les 10h, al Pòsit de pescadors, al barri del Serrallo, amb una exhibició de cuina a càrrec del xef Joan Bosch, del restaurant Can Bosch de Cambrils.

 

Referenciahttp://www.circdetarragona.com/noticia/513/la-ruta-gastronomica-tarragona-dtapes-mes-interactiva-que-mai

Technodac - Europapress - Tarragona dTapes

 

TARRAGONA, 16 Abr. (EUROPA PRESS) -

La quinta edición del certamen gastronómico Tarragona dTapes, organizado por la Cámara de Comercio de Tarragona y la Asociación de Empresarios de Hostelería de Tarragona, ofrece este año la posibilidad de degustar 40 tapas y tres cócteles a partir del 25 de abril y hasta el 12 de mayo.

Según ha informado en un comunicado este martes la organización, la tapa más bebida seguirá costando 2,5 euros, y el presidente de la Cámara de Tarragona, Albert Abelló, ha sostenido que se ha primado la calidad de las tapas: "Hemos tenido que escoger las mejores de entre las mejores".

La ciudad se ha dividido en tres áreas --Serrallo, Centro y Parte Alta-- para que los consumidores puedan planificar rutas y ello facilite el consumo de estas degustaciones.

Se galardonará con un premio directo, valorado en 60 euros, al Tapeador de Oro, aquel que consiga probar todas las tapas presentadas al concurso, a la vez que los Tenedores serán los trofeos más preciados para los restauradores, puesto que se entregará uno de plata para el ganador de cada una de las áreas y el ganador absoluto se hará con el Tenedor de Oro.

La anterior edición del certamen registró un 30% más de público y la página web oficial recibió más de 1.500 visitas, lo que ha permitido al Tarragona dTapes consolidarse como evento de referencia local.

 

Referenciahttp://www.europapress.es/catalunya/noticia-tarragona-dtapes-ofrecera-variedad-40-tapas-tres-cocteles-25-euros-par-20130416183317.html